Mountainbike Connemara

Mountainbike Connemara

Camillaun Lodge en Oughterard is centraal gelegen in Connemara, wat een grote verscheidenheid aan geluste wegcycli in het noorden, zuiden, oosten en westen mogelijk maakt. Daarnaast is de regio’s beste Mountainbike trail, Derroura, gelegen met een korte afstand van Camillaun en Oughterard. Fietsverhuur is beschikbaar in de buurt van het dorp.

Ondanks het ruige terrein zijn Oughterard en Connemara prachtige gebieden voor fietsers, omdat de wegen een meer geleidelijke route door de heuvels volgen. Ook hier is Camillaun Lodge het ideale centrum voor dagtrips naar plaatsen als South Connemara, Clifden en Leenane, en je zult zoveel meer zien dan je in een auto zou doen.

Camillaun Lodge zorgt regelmatig voor de fietsers, dus verwen uzelf en verken dit prachtige landschap op een gezonde manier – in het zadel.

Derroura Mountainbikepad

Afstand tot Camillaun Lodge: 7km

Uitrusting vereist: Mountainbike (fietsverhuur beschikbaar in Oughterard), Outdoor Clothes, Runners, Wet Gear.

Tijd voor circuit: Ongeveer 1,5 uur

Derroura Mountain Bike Trail is een van de 3 officieel ontwikkelde mountainbike routes in Ierland en ligt op slechts 7 km van Camillaun Lodge. Met een lengte van 16km en een klim van bijna 200m is het parcours vrij uitdagend, hoewel zowel volwassenen als kinderen het parcours hebben afgelegd. Het officiële startpunt is vanaf de Oughterard / Maam Cross (Clifden) Road ongeveer 10km ten westen van Oughterard. Bezoekers van Camillaun kunnen echter de meer schilderachtige en rustigere Glann Road nemen en het circuit betreden via een onofficiële bosingang, hoewel een zorgvuldige bestudering van de kaart wordt aanbevolen.

Het circuit bestaat uit grind, rotsen, een bosweg en een boardweg en navigeert rond de Knockbrack-heuvel met een prachtig uitzicht op het Lough Corrib vanop de top. Een mountainbike is noodzakelijk (racefietsen zijn ongeschikt) en een helm is zeer aan te bevelen. Mountainbikes kunnen gehuurd worden in het dorp Oughterard en als u uw eigen fietsen meeneemt, hebben we bij Camillaun faciliteiten om ze na de tocht af te spuiten.

Totale reistijd is ongeveer 3 uur fietsen van Camillaun / Oughterard en 2 uur als het rijden naar de trailhead.

Rosscahill Woods Mountain Biking

Er zijn ook een aantal fietspaden in de bossen van Rosscahill, slechts enkele kilometers in de richting van Moycullen. Dit is een serie van cross country paden in een bos naast het Ross-meer. De beurt is dicht bij Kinneveys pub. Er is parkeergelegenheid bij het bos of iets verderop in de buurt van het Community Centre en de plaatselijke kerk. Dit kan glad zijn na een regenbui, omdat er veel van onder de bomen zit. De fietswinkel in Moycullen heeft hoge resolutie kaarten.

Rosscahill Fietsen